Trudnica kojoj smo poklonili neinvazivni prenatalni test završila analize: Prođite sa nama kroz proceduru!

Trudnica_kojoj_smo_poklonili_neinvazivni_prenatalni test

(tekst i foto: Aska.rs) Aska brine o trudnicama i zato se trudi da svaki segment blagoslovenog stanja objasni kako bi žene bezbrižno prošle taj period. U saradnji sa Premium Genetics, trudnica je dobila besplatno najbolji prenatalni test – Premium Genetics prenatalni test.

Pisali smo vam o neinvazivnim prenatalnim testovima, objašnjavali kako izgleda cijela procedura, koliko se čekaju nalazi, da li je bezbolno i koje sve genetičke nepravilnosti mogu da otrkiju ovakvi testovi.

Bazirali smo se i na to kako da pronađete najbolji za sebe, a onda smo u saradnji sa Premium Genetics prenatalni test by Premium Genetics poklonili jedan neinvazivni prenatalni test trudnici Biljani Konjiciji. Kako bismo vam i slikovito predstavili sve ono što smo vam pisali, odlučili smo da sa njom prođemo kroz cijelu proceduru.

Biljana je uradila test u 13. nedelji trudnoće, a zajedno sa njom zadržali smo se svega nekoliko minuta u laboratoriji (koliko je bilo potrebno da se izvadi jedna epruveta krvi i popune lični podaci) i sve je bilo gotovo.

Ostalo je samo da se sačekaju nalazi.

– Imam 39 godina i to je jedan od glavnih razloga zbog kojih sam se odlučila da uradim ovaj test. Kada nalazi dođu, ako sve bude u redu mnogo spokojnije ću proći kroz period trudnoće. Inače, ovi testovi su jednostavniji od onih kada radite analize krvne slike, jer ovde izvade jednu epruvetu krvi, dok će vam na sistematskom uzeti pet – rekla je Konjicija po izlasku iz laboratorije.

A onda smo je nakon osam dana zvali da dođe u prostorije redakcije Aska kako bismo joj zajedno sa Premium Genetics prenatalni test ekipom uručili nalaze i prisustvovali bušenju balona.

Zoran Vulović, direktor prodaje Premium Genetics uručio je Biljani papir zbog kojeg je mogla samo da razvuče širok osmijeh. Nalazi su odlični! A onda još jedan trenutak koji je željno iščekivala – bušenje balona koji će otkriti pol djeteta.

Kako izgleda cijela procedura ovog testiranja, koje boje su bili baloni, kao i šta je ono što je dr Vulović naveo, a što bi svaka trudnica trebalo da zna pogledajte u našem video prilogu: